Yükleniyor Etkinlikler
  • Bu etkinlik geçti.

« All Etkinlikler

Konuşma: Georgios Papadopoulous ve Panos Kompatsiaris

13/01/2019 @ 16:00 - 18:00

Tarih: 13 Ocak 2019, Pazar
Saat: 16:00

Onlar Benim Dostlarım sergisi kapsamında Georgios Papadopoulous ve Panos Kompatsiaris bir konuşma yapacak. Konuşma post-kolonyal melankoli ve Antroposen’de insan dışı bir etik anlayışının ortaya çıkma ihtimali üzerine odaklanacak. Aynı zamanda bu konular üzerinden kapitalist gelişme, neo-kolonyel genişleme ve çevresel tahribat gibi geniş kapsamlı mevzulara da değinilecek.

Georgios Papadopoulos ekonomi ve felsefeyi, sanatsal araştırmalarında bir araya getirir. Çalışmalarında paraya ve paranın sosyo-ekonomik işlevlerine odaklanır. Çalışmalarını ICA (Londra), Haus der Kulteren der Welt (Berlin), MQ21 (Viyana) ve Acropolis Museum (Atina) gibi kurumlarda sunmuştur. Papadopolus çalışmalarını Atina Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki Sanat ve Teknoloji Araştırmaları Birimi’nde sürdürmektedir.

Panos Kompatsiaris Moskova’daki Yüksek Ekonomi Araştırma Üniversitesi’nde Sanat ve Medya alanında Yardımcı Doçent. Doktorasını 2015 yılında Edinburg Üniversitesi’nden almıştır. Sanat ve kültür alanında birçok platformda yayın yapmıştır. İlk monografisi The Politics of Contemporary Art Biennials: Spectacles of Critique, Art and Theory (Routledge, 2017) bienallerin neoliberalizm konteksindeki politikalarına ve krizlerine odaklanmaktadır. Springer’den çıkacak yaratıcılık sosyolojisi alanında özel bir sayının ve Journal of Cultural Economy’den çıkacak sanat ve değer üzerine bir sayının editörlüğünü yapmaktadır.

Detaylar

Tarih:
13/01/2019
Saat:
16:00 - 18:00
Etkinlik Kategori: