
- Bu etkinlik geçti.
Üç Kapı – Açılış Paneli ve Sergi Turu
28/09/2024 @ 14:30 - 21:00

28 Eylül Cumartesi, 14:30, 17:30
Forensic Architecture, Forensis, 19 Şubat Hanau İnisiyatifi ve Oury Jalloh Anısına İnisiyatif tarafından düzenlenen Üç Kapı sergisi kamusal programı kapsamında 28 Eylül Cumartesi günü açılış paneli ve sergi turu gerçekleştirilecek. 2022’de Frankfurter Kunstverein’daki ilk sunumundan bu yana Almanya’da çeşitli şehirleri dolaşan ve ilk kez ülke dışına taşınan ödüllü sergi, Almanya’da yaşanan iki ırkçı şiddet vakası üzerinden, yapısal ırkçılığı ve polisin ihmalini inceliyor.
14:30
Proje ortağı kurumlardan temsilciler, Forensis ekibi, 19 Şubat İnisiyatifi ve Ferhat Unvar Eğitim İnisiyatifi katılımıyla gerçekleşecek açılış paneli.
Serginin 27 Eylül’deki açılışının ardından, proje ortağı kuruluşların temsilcileriyle bu projeye katılma amaçları ve beklentileri hakkında bir panel düzenlenecek. Forensic Architecture’dan Robert Trafford ve Forensis’ten Dimitra Andritsou, araştırmalarını nasıl yürüttükleri ve serginin ortaya çıkış hikâyesi hakkında konuşacaklar. Hanau’daki ırkçı cinayetin kurbanlarının aileleri tarafından kurulan iki farklı inisiyatifin temsilcileri, gerçeğe ulaşmak ve benzer ırkçı saldırıları önlemek için eğitim programları geliştirme çabalarını anlatacaklar.
17:30
Newroz Duman (19 Şubat Hanau İnisiyatifi) ile sergi turu
Daha fazla bilgi için: