Yükleniyor Etkinlikler
  • Bu etkinlik geçti.

« All Etkinlikler

Balca Ergener – Endişeli Kalbim

02/05/2024 @ 18:30 - 27/07/2024 @ 21:00

Photo: Balca Ergener's artwork

Açılış: 2 Mayıs Perşembe, 18:30

Balca Ergener’in Endişeli Kalbim adlı sergisi 2 Mayıs’ta Depo’da açılıyor

Endişeli Kalbim, kesintisiz devam eden yıkım ve inşa döngüleri ile göç ve değişen ekolojilerin tanımladığı bir dünyada geçicilik ve yerleşiklik arasında süregelen harekete odaklanıyor. Ergener, bu etkiler tarafından şekillendirilen şehirlerde yaşamakla ilgili duyusal ve duygusal hâllerin nasıl ifade edileceğini araştırıyor. Gündelik hayattan anları ve rüya görüntülerini hatırlatan imgeler ve metin parçaları aracılığıyla toplumsal olanın şekillendirdiği kendi iç dünyasını izleyicilerinkiyle ilişkilendirmeyi amaçlıyor.

Sergi adını sanatçının son dönemde üzerine çalıştığı kolaj serisinden alıyor. Sergi içinde parçalara ayrılarak mekânsal dolaşıma göre çeşitli üst üste gelmelere olanak sağlayan seri, Ergener’in farklı işbirlikleri ile ürettiği diğer işlerle ilişkileniyor. Fanilik Ritmi, Mutluluk Ritmi (2014) Meltem Ahıska ile birlikte kurguladığı sanatçı kitabından seçilmiş alıntılardan oluşurken Ergener’in pratiğinde sıklıkla yer verdiği oyun üretiminden bir örnek olan ve yirmi kadının kolektif katılımıyla ortaya çıkan İğde Oyunu (2019) dokümantasyon olarak yer alıyor. Kendini Unutmak (2020-2023) kişinin kendi kendine deneyebileceği yazı egzersizlerinden örnekler ve izleyiciye ilham vermesini umduğu kelime kartlarını içeriyor.

Harabeler ve dilin aynılaşması arasında, Endişeli Kalbim kamusal alanların ve barındırdıkları anlatıların kışkırtıcı karşılaşmalar aracılığıyla bir keşfini sunuyor.

Detaylar

Başlangıç:
02/05/2024 @ 18:30
Bitiş:
27/07/2024 @ 21:00
Etkinlik Kategori: