
- Bu etkinlik geçti.
Kitap tanıtımı ve söyleşi: Işıl Eğrikavuk – Global Protests Through Art
12/06/2024 @ 18:00 - 21:00

Itır Erhart moderatörlüğünde
12 Haziran Çarşamba, 18:00
Bir sanatçı tarafından hazırlanan bir doktora tezi nasıl kitaplaştırılır, sunulur ve okunur? Sanatçılar, sanatsal üretimlerinden vazgeçmeden bilimsel araştırma yaparak akademik literatüre nasıl katkıda bulunabilirler? Işıl Eğrikavuk’un Berlin Sanat Üniversitesi ve Books People Places yayınevleri tarafından 2024 yılında ortaklaşa olarak İngilizce basılan kitabı Global Protests Through Art: collaboration, co-creation, interconnectedness bu sorulara yanıt arıyor ve sanat ve akademi dünyasını biraraya getiriyor.
Eğrikavuk’un doktora tezinden yola çıkarak yazdığı kitap, 2013 yılında İstanbul’da başlayan ve birçok farklı şehre yayılan Gezi protestolarındaki sanatsal eylem biçimlerinden yola çıkıyor. Kitap, okuyucuya Gezi protestoları ile toplumsal sanatlar (toplumsal katılımlı, diyaloğa dayalı sanat pratikleri) arasındaki kesişme noktalarını ve Eğrikavuk’un Türkiye’den altı farklı sanat ve ekoloji kolektifiyle birlikte çalışarak gerçekleştirdiği uygulamalı sanatsal araştırma projesini inceleme olanağı sunuyor.
Etkinlik, Itır Erhart’ın moderatörlüğünde Işıl Eğrikavuk ile bir söyleşi şeklinde gerçekleşecek ve Eğrikavuk’un araştırması süresince birlikte çalıştığı çeşitli kolektiflerden sanatçıların katılımları ile devam edecektir.
Etkinlik Türkçe gerçekleştirilecek olup katılım için kayıt gerekmemektedir.
Kitap hakkında:
Global Protests Through Art – collaboration, co-creation, interconnectedness
Işıl Eğrikavuk
Karton kapak, 13 x 19 cm, 108 s.
İngilizce
Yayıncılar: Books People Places ve Berlin Sanat Üniversitesi
ISBN 978-3-949944-03-1
[Görsel: Işıl Eğrikavuk, “Global Protests Through Art – collaboration, co-creation, interconnectedness” 2024]